6.11.2023, EEN MIJLPAAL IN HET BESTAAN EN DE TOEKOMST VAN ONZE GEMEENTE!

Op 7 november 2023, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid

De gemeenteraad beslist definitief de fusie met Beveren en Zwijndrecht te realiseren tegen 1.1.2025.

We zijn hoopvol omdat we geloven in dit fusieverhaal!

Zo verdedigde de N-VA fractie (+ de onafhankelijken) bij monde van Dimitri Van Laere onze visie op de zaak, ondanks het doemdenken en de verwijten van de oppositie.
Een oppositie die, in het zwart gekleed, onze gemeente ten grave leek te dragen. Een oppositie die beweert dat het huidige bestuur ‘het bruisende Kruibeke’ plat heeft gelegd.

Onder het burgemeesterschap van Dimitri doorstonden we de coronacrisis, werd de basis gelegd voor deze fusie en werd er nog heel wat meer gerealiseerd. Het is jammer dat men zo gefocust blijft op zichzelf en een ongemakkelijke, donkere sfeer creëert.

Wij willen vooral enkele positieve punten benadrukken, want dat zijn dan ook de belangrijkste drijfveren om de fusie te verdedigen:

  • Een goede dienstverlening behouden voor onze inwoners. Daarom is er tijdens deze legislatuur o.a. gewerkt aan de statuten van het personeel en werden de verschillende niveaus  opgewaardeerd. 
  • Door de fusie kan er meer professionalisering van het personeel doorgevoerd worden; evenzo bij gemeenteraadsleden en schepenen. Door het aantal te verminderen zullen de verkozen mandatarissen hun mandaat fulltime ter harte dienen te nemen, wat ook hier zal zorgen voor meer professionalisme. Een goede zaak voor de politiek, toch?
  • Dat de fusie ons financieel voordeel zal opleveren staat buiten kijf, zowel qua werking als rechtstreeks voordeel voor de burger zelf.
  • We zullen meer kunnen realiseren.

In 2024 hopen we op een positieve manier verder te kunnen werken aan de uitbouw van dit traject. Volgende week zal de gemeenteraad van Beveren de fusie bevestigen en dan kan alles in kaart worden gebracht. De vragen waar de oppositie nu al een antwoord op wil, zullen in het komende jaar kunnen beantwoord worden. We zullen er mee over waken dat Kruibeke, Bazel en Rupelmonde een belangrijke rol te spelen hebben in dit grotere geheel en dat we onze eigenheid bewaren.

U hoeft niet bang te zijn!

De gemeenteraad keurde de fusie goed met 14 ja-stemmen, 2 onthoudingen en 8 nee-stemmen;
Kris Smet (cd&v) was afwezig wegens verblijf in het buitenland.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is