Een gemeentefusie, over partijgrenzen heen.

Op 13 mei 2022, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Burgemeester, Dimitri Van Laere, Gemeenteraad
<gemeenteraad><Kruibeke><Fusie>>meerderheid><Beveren>

N-VA staat voor een open vizier

 

Over partijgrenzen…

 

Over gemeentegrenzen…

 

Gemeentefusies gaan niet alleen over geld, dienstverlening aan de burger en het bouwen aan een betere toekomst voor onze bewoners. Het gaat ook over emotie, identiteit en in Kruibeke –helaas- ook het spelen van politieke spelletjes.

 

De N-VA is er echter de partij niet naar om daarover te blijven zeuren. We zijn niet de eerste gemeente waar fusieverhalen tot vreemde taferelen leiden. We zullen ook niet de laatste zijn. Het is een hobbelig parcours, maar we zullen de rit wel uitdoen. In het belang van Kruibeke. Daar zijn we voor verkozen. Niet om achterhoede gevechten te voeren over het grote gelijk.

 

Vandaag staan de tellers niet op nul. De ervaring die we in de voorbije maanden hebben opgedaan. De gesprekken die met Beveren zijn gevoerd. Dat is geen verloren werk. Ze blijven een goede basis vormen om eventueel samen een mooie toekomst uit te bouwen.

 

Maar zoals de gemeenteraad vraagt zullen we met een open blik kijken naar gesprekken met andere buurgemeenten, zelfs al hebben zij al aangegeven om geen vragende partij te zijn. En over dat hele traject moeten we zo open mogelijk communiceren.

 

Want over één zaak zijn we het  toch allemaal eens, ondanks de vele verschillen: als het stof straks neerdaalt over dit verhaal, moeten onze bewoners hier beter van geworden zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is