N-VA Kruibeke voert actie op bruggen E17

Op 11 juli 2008

Reeds om 6u30 vrijdagmorgen togen een twaalftal leden van N-VA Kruibeke naar de E17 om hun ludieke actie op te zetten. De zwatrt-gele  spandoeken van 4 meter lang en 1 meter breed, waren voor het langskomend verkeer van ver zichtbaar. De boodschap werd meegegeven als een soort 'doordenkertje' met 'Vlaanderen vrij en Wallonië vrij'.

Het initiatief van de actie was begin van de week na de gemeenteraad gerijpt. Snel werd onder leiding van Dirk Ruymbeke alles uitgewerkt. Naast de grote spandoeken werden er in de dorpskernen ook kleinere opgehangen zoals aan de gemeenteschool en aan de wissel in Bazel. De boodschap was echter even groot: N-VA wil Vlaanderen zelfstandigheid geven. Er waren ook spandoeken bij die nog afkomstig waren van de grote betoging enkele jaren geleden in Halle om de splitsing van het kiesarrondissement BHV 'onverwijld' door te voeren.

Dirk Ruymbeke over de actie: "Vraag is of onze Waalse vrienden het met de leuze 'Wallonië vrij' roerend eens zijn. Bijkomende bedoeling van de actie is uiteraard ook de Vlaamse onderhandelaars een steuntje in de rug  te geven bij de onderhandelingen naar 15 juli toe en ze aan te zetten niet door de knieën te gaan 'in ’s lands belang' als de Franstaligen het been stijf houden zoals ze dat ondertussen reeds meer dan een jaar volhouden."

De lokale N-VA afdeling Kruibeke is zinnens zich terug meer te profileren. De partij stond moeilijk omdat ze in deze van D.E.N.E.R.T was opgenomen. Pas vier jaar geleden startte Dirk Ruymbeke ze terug op nadat eerder in de drie deelgemeenten N-VA bestaansrecht had. Bij navraag in Brussel bleek N-VA nog steeds actief te zijn met Raymond De Roeck als verantwoordelijke.

Voor deze Vlaamse partij was het dus een ongewone situatie om zich beter te profileren in Groot-Kruibeke. "We hebben nu toch besloten af en toe een middel te zoeken om meer in de picture te komen. Deze actie is er één van. Ik wil er ook op wijzen dat N-VA in Kruibeke nog heel wat vertegenwoordiging heeft. We hebben toch twee schepenen in het college mpet Irène Gorrebeeck en Frans Vandermeiren en de fractieleider bij DENERT is N-VA-er Jeroen Spinoy, en de nieuwe voorzitter van het OCMW, Raf Spinoy, behoort ook tot N-VA.", aldus Dirk Ruymbeke.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is