Oppositie legt bom onder de fusie Kruibeke - Beveren uit frustratie en zit in UW portemonnee.

Op 26 april 2022, over deze onderwerpen: Burgemeester, Dimitri Van Laere, Gemeentehuis, Gemeenteraad, Investeren, Beleid, Gemeente, Gemeentebeleid, Gemeentefusie, Gemeentelijke fusies.
Oppositie legt bom onder de fusie Kruibeke - Beveren uit frustratie en zit in UW portemonnee.

Na  de meerderheid (en het aanwezige publiek!) ruim anderhalf uur op te houden voor intern beraad vonden ‘Samen voor Kruibeke’ en de fractie Denert, uiteindelijk onafhankelijk gemeenteraadslid Catherine Hermans bereid om als oppositie een meerderheid te vormen tegen de plannen van N-VA en CD&V om verder te gaan met de gesprekken tussen beide gemeenten om de mogelijkheid tot fusie te onderzoeken.  Ze beweren totaal niet tegen de fusie te zijn en zien ze daar de financiële mogelijkheden natuurlijk ook wel van in maar ze voelen zich als oppositie onvoldoende betrokken bij de manier waarop het fusietraject zal lopen, en dit ondanks de toezegging dat de oppositie zowel in Beveren als in Kruibeke elk 2 vertegenwoordigers mocht afvaardigen in de op te richten stuurgroep en hervorming van de werkgroep naar een volledige gezamenlijke commissie. 

De frustratie van vorige verkiezingen is blijkbaar nog steeds niet verteerd. Ook de onzekerheid dat ze in het toekomstige fusiebestuur een uitvoerende rol kunnen spelen, en zo hun postjes teniet zien gaan, speelt een zeer belangrijke rol.

 

Ze doen er dan ook, gemeenteraad na gemeenteraad, alles aan om, naast alle positieve beslissingen, ook dit project te boycotten. Dit is een slag in het gezicht van de Kruibekenaar die enkel de vruchten van deze fusie zou  plukken.

 

Zo zou Kruibeke en Beveren 33 miljoen euro schulden kunnen afbouwen (enkel bij deze vrijwillige fusie – hoogstwaarschijnlijk binnenkort verplichte fusie zonder deze financiële bijpas).  

 

Kruibeke zou bij deze vrijwillige fusie zijn gemeentebelasting (8%) en onroerende voorheffing (1228 opcentiemen) drastisch zien verlagen, wat iedere burger ongetwijfeld zal voelen in zijn portemonnee, (vele honderden euro’s  !).

 

Daarnaast zou Kruibeke en Beveren samen een daadkrachtige en bestuurskrachtige gemeente kunnen  worden, met behoud van de eigenheid, waar naast de burgers ook zeker cultuur, welzijn,  sport en verenigingen zouden van kunnen profiteren. De slagkracht tegenover andere grootsteden wordt hierbij sterker !

 

… Meerdere andere redenen om deze fusie te laten plaatsvinden.

 

Het is onbegrijpelijk dat je om allerlei drogredenen daar een rem op wil zetten of zelfs de fusie wil afbreken of afremmen, ten koste van de Kruibekenaar.

 

Tot wat blinde oppositie kan leiden!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is