Veilig terug naar school voor iedereen!

Op 31 augustus 2021, over deze onderwerpen: Algemeen Beleid, Burgemeester, Dimitri Van Laere

Lieve dorpsgenoten, juffen, meesters, leraars, leraressen, jongens en meisjes, ouders,…

Morgen schiet het schooljaar weer op gang, deze keer met minder beperkingen dan vorig schooljaar. Iedereen kan terug naar school, mondmaskers zijn niet meer overal verplicht en we hernemen terug meer het gewone leven. Laat ons hopen dat nu we nu eindelijk stilaan deze lange Coronacrisis achter ons kunnen laten. Toch zou ik iedereen op het hart willen drukken nog even vol te houden en de maatregelen die nog van kracht zijn na te leven, voor diegenen die nog niet gevaccineerd zijn, denk over je keuze nog eens goed na. Iedereen heeft een vrije keuze, gelukkig maar, maar denk ook aan je naasten en de voordelen die een vaccinatie met zich meebrengt.

De schoolpoorten gaan terug wagenwijd open, ik ben er zeker van dat de meesten onder ons hier zeer blij met zijn. De sociale contacten kunnen terug op een normale manier verlopen, de tijden van digitale lessen en vergaderen kunnen we hopelijk achter ons laten. Er kan terug geravot worden op de speelplaats, ouders en grootouders kunnen de gewoonlijke babbel aan de schoolpoort hebben,…

Het verkeer zal onvermijdelijk terug veel drukker worden. Verkeersveiligheid staat bij mij hoog in het vaandel. We werken er binnen de gemeente hard aan om onze wegen veilig te houden of te maken. Spijtig genoeg kunnen we niet alle gevaarlijke punten tegelijkertijd aanpakken. In onze gemeente zullen er vanaf morgen enkele fietsstraten bijkomen in Bazel, in deze straten hebben de fietsers steeds voorrang en mogen zij de ganse straatbreedte gebruiken. Ik wil de fietsers echter oproepen om voorzichtig te zijn, je blijft steeds en kwetsbare weggebruiker, ik reken dan ook op jullie verantwoordelijkheid om je voorzichtig te gedragen in het verkeer. Hetzelfde geldt voor de automobilisten, heb aandacht voor de zwakke weggebruiker en vooral heb geduld als het wat drukker is. Aan alle weggebruikers, wees hoffelijk en attent voor iedereen, toon begrip voor diegenen die zich voor de eerste maal in ons druk verkeer begeven richting school, heb begrip voor de ouders en grootouders die te voet of per fiets de kinderen of kleinkinderen van en naar school brengen. Heb respect voor de vele vrijwillige seingevers die op drukke punten onze jongeren helpen de straat over te steken. Enkel samen kunnen we het verkeer veilig houden. 

Ik wil allen er dan ook nogmaals op attent maken dat onze gemeente wordt doorkruist door een drukke en gevaarlijke gewestweg die op vele plaatsen nog niet de nodige opknapbeurt heeft gekregen waardoor ze voor fietsers vaak onveilig is. We hebben binnen de gemeente echter alternatieve en mooie fietsroutes die vaak autovrij en verlicht zijn. Ik wil dan ook de fietsers aanmoedigen gebruik te maken van deze mooie fietsroutes ook indien ze misschien wat langer zijn. Je kan er veilig fietsen dicht tegen en door onze mooie natuurgebieden.

Kortom zal jij ook een toffe peer in het verkeer worden?

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is