DE VORMING VAN EEN COALITIE: CLASH VAN DE EGO'S!

Op 26 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Zondag 14.10 heeft de Kruibekenaar de kaarten geschud voor het beleid van de gemeente voor de komende 6 jaar.

Voor N-VA Kruibeke was de uitslag van de verkiezingen positief. Wij kozen er resoluut voor om op een onafhankelijke manier een programma te maken, campagne te voeren en vooruit te kijken. Iets waar we trouwens de afgelopen 6 jaar in de oppositiebanken stelselmatig hebben aan gewerkt. Jammer dat onze bijdrage al te vaak werd weggewuifd. Voor ons was inhoud belangrijker dan perceptie. De kiezer beloonde ons hiervoor met 6 zetels, waarvoor dank.

Dat Antoine Denert enkele maanden geleden besliste om zelf met een lijst op te komen, heeft ons verrast, doch dat was zijn volste recht. 6 zetels binnenhalen doe je niet zomaar. Zoveel stemmen verwerven met een lijst die inderhaast werd samengesteld, met een controversiële leider en beperkte middelen… dit kan je niet negeren. Als het beleid van het huidig bestuur dan zo goed is als SVK beweert, waarom geven mensen dan een stem aan het verleden?

CD&V behaalde slechts 4 zetels. Een afstraffing voor de perceptiepolitiek die werd gevoerd door ‘Samen voor Kruibeke’?
Toen CD&V 6 jaar geleden in zee ging met SVK leek haar bedje gespreid. Aanvankelijk mocht men mee op de foto, maar naarmate de legislatuur vorderde werd duidelijk dat Jos Stassen hoe langer hoe meer de plak zwaaide.

Wat er ook beweerd wordt, geen enkele partij heeft van de Kruibekenaar het mandaat gekregen om alleen verder te doen; om alleen te bepalen welke dossiers op welke wijze zullen worden uitgevoerd.

Het is dan ook ontzettend arrogant om op de verkiezingsdag gesprekken aan te gaan met mogelijke coalitiepartners en te stellen dat die ‘mogen meedoen’, op voorwaarde dat alles wat in de steigers staat, zal worden uitgevoerd zoals gepland.

De houding van dhr. Stassen zorgde voor een impasse, want geen enkele partij zag het zitten om met SVK op die manier in zee te gaan.

Het mag duidelijk zijn dat de N-VA de dagen na de verkiezingen op een rollercoaster van emoties heeft gezeten.

We zijn erg geschrokken van het losse zand waarop het huidig bestuur was gestoeld. Naar buiten toe leek alles koek en ei, maar als je ziet hoe CD&V nu de rug keert naar SVK en hoe Jos Stassen gal spuwt naar de huidige coalitiepartner, dan begrijpen wij dat dit schouwspel voor de kiezer niet mooi om volgen is.

De verkozenen van lijst D.E.N.E.R.T. die als onafhankelijken zullen zetelen in de gemeenteraad, worden nu geviseerd en zwaar aangepakt. We hopen dat deze mensen de kans krijgen om hun mandaat op een serene wijze op te nemen. Dat Antoine Denert een stap terugzet en hij een nieuwe generatie kansen geeft, hebben we grotendeels aan hen te danken.

In onze campagne hebben wij steeds de nadruk gelegd op het inhoudelijke. Wij hebben geen grote uitspraken in de pers gedaan; geen optredens op TV gegeven; een bescheiden campagne gevoerd.
Op deze wijze willen wij aan politiek doen; wij willen werken op basis van eerlijkheid, wederzijds respect en gelijkwaardigheid.

We willen dan ook een beleid voeren dat ALLE Kruibekenaren ten goede komt.

Wat we de laatste zes jaar gezien en meegemaakt hebben in de gemeenteraad, was vaak demotiverend omwille van de ego’s die overtuigd waren van hun grote gelijk.
Door hen beiden naar de oppositiebanken te verwijzen hopen we dat Kruibeke nu op een serene manier kan bestuurd worden.

We waarderen de politieke moed van CD&V om toch nog verantwoordelijkheid te willen opnemen, ondanks het harde oordeel van de kiezer.

Laat dit een oproep zijn tot verbondenheid.

Het N-VA bestuur

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is