N-VA-voorzitter zet stap opzij

Op 30 april 2018

Denis Hendrickx heeft vandaag beslist om een stap opzij te zetten als voorzitter van N-VA Kruibeke. Hij doet dat na de commotie die ontstaan is na het plaatsen van een bericht op Facebook. “Het was een smakeloos bericht en ik wil er me nogmaals voor excuseren. Maar ik wil ook niet dat deze commotie de goede werking van onze partij verstoort. Daarom trek ik me terug als voorzitter.”

De afdeling, die zich eerder al distantieerde van de inhoud van het bericht, heeft begrip voor de beslissing van Denis. “Denis heeft snel ingezien dat zijn bericht ongepast was, en heeft het snel verwijderd en zich bij alle betrokken mensen geëxcuseerd. Maar sociale media zijn onverbiddelijk en de commotie ging niet liggen. Daarop heeft Denis beslist een stap opzij te zetten”, aldus fractieleider Kris Claessens. “Ik kan daar alleen maar respect voor opbrengen.”

“Toch willen we benadrukken dat we jong engagement in de lokale politiek aanmoedigen en ondersteunen. Het is bijgevolg bijzonder jammer dat de sociale media en de daarbij horende ‘politieke correctheid’ elke fout genadeloos afstraft. Denis was een enthousiasmerende voorzitter die een fout heeft gemaakt. Nochtans heeft lokale politiek nood aan geëngageerde mensen.

We nodigen alle Kruibeekse politieke partijen uit, in naam van de democratie, het politieke spel met de nodige sereniteit en fairheid te spelen.

Komende zaterdag is de aftrap van onze verkiezingscampagne gepland. We werken voort.

Het bestuur van N-VA Kruibeke

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is