Solidariteitsacties in Kruibeke naar aanleiding van corona

Op 24 maart 2020, over deze onderwerpen: Corona, solidariteit
Een luisterend oor nodig of een helpende hand. De N-VA staat klaar

Beste inwoners van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde,
Het zijn momenteel niet de leukste en aangenaamste tijden, Covid-19 heeft ons land en alle omliggende landen stevig in haar greep. Ook onze gemeente ontsnapt niet aan de dagdagelijkse dreiging van besmetting met dit virus.  Ik weet dat dit virus velen van ons angst inboezemt en dat er hopelijk niet te veel onder ons reeds de strijd moeten of moesten aangaan met dit beest.

Toch ga ik proberen om enkel bovenstaande alinea negatief te houden, en om eerlijk te zijn lijkt mij dit niet eens zo moeilijk!
Want buiten het nieuws over de dagelijkse besmettingen en jammerlijke overlijdens aan dit virus, zie ik enkele bewonderenswaardige actie’s die meer dan het positieve in de mensen naar boven haalt. En dit ook in onze mooie gemeente, die naar mijn bescheiden mening de mooie spreuk van vroeger alle eer aan doet:  “Kruibeke waar lieve mensen wonen”. Want jawel, vanaf het eerste moment dat men sprak over deze dreiging en de daaropvolgende quarantaine maatregelen, rezen de initiatieven van hulp en bezorgdheid als paddestoelen uit de grond. Van jongeren die willen oppassen op kinderen van werkende ouders, tot mensen die gerust boodschappen willen doen voor de buren of anderen!
Eén voor één hartverwarmende initiatieven, dit bewijst dat ook onze gemeente en haar inwoners de strijd kan en wil aangaan met dit virus.  Ook wij als politieke partij hebben meermaals onze virtuele koppen bij elkaar gestoken om te zien wat we konden doen voor onze inwoners. We lanceerden oproepen om kaartjes te sturen naar zij die nu geen bezoek meer mogen ontvangen, enkelen onder ons doen boodschappen voor anderen en we blijven zij die nog aan het werk zijn steunen!
Maar als politieke partij proberen we ook verder te denken.  We stellen ons de vraag: “komen al die initiatieven van onze bewoners wel tot bij die mensen die het nodig hebben?  Weet iedereen wie wat kan of wil doen, enz... “ Daarom willen wij graag het initiatief van ons gemeentebestuur extra in de kijker zetten!!
Vanaf vandaag heeft de gemeente samen met het platform,  give a day, een pagina opgesteld waar men alle info en initiatieven die onze gemeente nu reeds ondersteund kan terug vinden, www.impactdays.be/kruibekesolidair Op dit platform kunnen mensen met initiatieven zich inschrijven en kunnen diegene die hier nood aan hebben de gepaste hulp vinden!  Op deze manier kunnen wij alle initiatieven wat meer groeperen en wordt het voor zij die het nodig hebben iets makkelijker om de gepaste hulp te vinden. In eerste instantie zal de gemeente de focus leggen op twee initiatieven.  Eerste initiatief is voedselbedeling voor de kansarmen, zij zijn meestal de eerste die uit de boot vallen en kunnen niet als de meeste even om eten gaan in de lokale supermarkt! Het tweede initiatief kan voor eenders wie zijn, want waar veel mensen nood aan hebben in deze tijd van quarantaine is iets zeer simpel: “Nen goeien babbel”, gelijk wij zeggen.  Vele mensen hebben nood om gewoon even te praten, even hun hart te luchten, en ook daar willen wij als gemeente ons steentje toe bijdragen!
De voedselbedeling kan reeds rekenen op heel wat helpende handen en kan door het personeel van onze gemeente gedragen worden, maar voor de babbelmomenten zijn wij nog steeds op zoek naar luisterende oren!  De babbelmomenten zullen telefonisch gebeuren en het enige wat wij vragen is een luisterend oor te zijn voor zij die daar nood aan hebben. Je kan je inschrijven als vrijwilliger op hetzelfde platform, www.impactdays.be/kruibekesolidair 
Als deze twee initiatieven goed lopen en er is een vraag naar meer, kunnen we via dit platform ook anderen initiatieven gaan aanbieden. Hopelijk kunnen we dan met dit platform een laagdrempelige toegang creëeren voor al onze inwoners die hier nood aan hebben!  En kunnen zij die andere willen helpen ze makkelijker bereiken!
En zo zie je maar dat het negatieve virus, heel wat positiefs in gang zet in onze gemeente en ver daarbuiten. Iets waar ik als inwoner enkel maar fier op kan zijn, iets waar elke inwoner fier op mag zijn!
Tim Van de Manacker
Voorzitter N-VA Kruibeke

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is